top of page

reacties

Marcel Goossen,

kunstenaar en docent van diverse kunstprojecten met ouderen

Bianca Jansen,

coördinator Welbevinden bij woonzorgcentrum de Kietvitsbloem

Cornelis Kapitein,

docent en coach Ouderenzorg 

Marja Vijn,

coördinator zinvolle dagen bij ZGR

Sandra de Ruiter & Aafje ten Kleij,

coördinator Welbevinden & Coach omgevingsbewustzijn

woonzorgcentrum ZGR Lemelerveld

Ina Rutten,

clusterhoofd Wilgenstede

Op Wilgenstede heeft het Kunstproject op zeven donderdagen plaatsgevonden, onder begeleiding van Jeanine en Cathrien. Als ik terug kijk naar deze periode kan ik zeggen dat de bewoners die mee hebben gedaan aan dit project vanaf de eerste dag hebben genoten. 
Wij kregen van Jeanine en Cathrien tussentijdse rapportage over wat er iedere donderdag had plaatsgevonden, erg leuk om te lezen hoe de bewoners het Kunstproject steeds meer omarmden. 

Tijdens de 7de les hebben wij op 21-02-'19 een tentoonstelling georganiseerd voor de bewoners die hebben deelgenomen aan het Kunstproject. Deze tentoonstelling was georganiseerd voor de deelnemers, om vervolgens aan alle bewoners van Wilgenstede, familie, vrijwilligers en medewerkers te laten zien wat er gemaakt was de afgelopen periode. 
Wat ik geweldig vond was de trots die bewoners/deelnemers toonden over het gemaakte werkstuk, de herkenning van "dit heb ik gemaakt" was super. Fascinerend en verrassend om te zien dat onze bewoners zoveel talent hebben in het maken van een schilderij of het kleien van een object, prachtig. Naast de activiteiten die meestal plaatsvinden in een zorgcentra, was het erg waardevol om dit Kunstproject aan onze bewoners aan te bieden, het was even helemaal iets nieuws. En als je dan ziet wat voor een effect het heeft gehad voor de deelnemers/bewoners.

Wij hebben de schilderijen van alle bewoners tijdens de Open dag tentoongesteld, bewoners vroegen wel direct "waar ga jij met mijn schilderij naar toe en als je het 'gebruikt' moet het wel weer terug naar het Pleintien, want het hoort bij ons".
Tijdens een van de bijeenkomsten hebben de deelnemers/bewoners samen met Cathrien en Jeanine een museum bezocht, bij terugkomst gaven de deelnemers/bewoners aan dat zij hier erg van hadden genoten. Een uitstapje die anders was dan alle anderen.
Alle gemaakte kunst is nog steeds te bewonderen op het Pleintien, het ziet er geweldig uit. 
Ik zou iedere bewoner het Kunstproject wensen!

Wat een prachtige, ontroerende en zeer waardevolle momenten waren het !

Nu het alweer enkele weken geleden is dat wij elke woensdagmiddag gezellig zaten te 'creatieven' met elkaar,

moet ik zeggen dat ik het mis. In plaats van de gewone bezoekjes aan mijn moeder, hebben jullie mij laten zien en voelen op hoeveel andere manieren ik nog contact kan maken met mijn moeder.

Heel veel dank hiervoor!!

Ik ga zeker actieve dingen met mijn moeder doen. Het was een hele waardevolle, boeiende periode!

Wietske Wanschers

mantelzorger, Tingastate

bottom of page